VideoŽivotŽivotinje

Planinar je šetao kroz šumu, a onda čuo neobične zvukove koji dolaze iz pećine. Znao je da mora brzo reagirati!

Joe Dunn je jedan od onih ljudi koji uživaju u prirodi i šetnja ih opušta. Jendog dana dok je planinario, naišao je na situaciju u kojoj je morao odlučiti da li če nešto poduzeti ili samo odšetati.

Dok je planinario čuo je neobične zvukove koje nikada prije nije čuo u šumi. Rekao je da je to bio tako strašan zvuk da ga niko ne želi čuti u životu, ali on je ipak odlučio da vidi odakle on dolazi. Osluškujući je došao do pećine u sredini ove divljine.

Potom je shvatio da je taj zvuk ustvari plač u pomoć od psa koji je zarobljen u pećini. Nije mogao sam da izađe napolje, a kasnije je Joe saznao da je tu proveo 3 sedmice. Znao je da ga ne može spasiti sam, te je iskoristio društvene mreže kao pomoć. Ostali planinari koji su čuli o čemu se radi, odmah su došli kako bi pomogli psu.

Kada su je izvukli, ona je bila neopisivo sretna i uzbuđena. Valjala se u travi i češkila stomak, a oni su je nahranili i dali joj vode. Srećom imala je oznaku na okovratniku i brzo su pronašli njenu vlasnicu Sally kako bi je obavijestili da je pronađena.

Pogledajte i ovo