VideoVijesti

Napadač je izvukao nož u sukobu sa policajcem – njegova reakcija je iznenadila cijeli svijet!

Svaki dan čitajući vijesti vidimo tragične priče o policijskim aktivnostima koji su se loše završili. Zaista je tužno vidjeti da u skoro svakom od sukoba neko bude povrijeđen ili ubijen. Mnogi policajci se trude da obave svoj posao najbolje što mogu, ali postoje i oni koji bi mogli koristiti manje agresivne pristupe situacijama.

Možda neki od njih mogu naučiti nešto od ovog policajca sa Tajlanda, koji je na video snimku spretno riješio problem koji je mogao završiti jako loše.

Policajac Anirut Malee je imao sasvim običan dan na poslu u Huay Kwang policijskoj stanici, kada je iznenada u nju utrčao čovjek sa ogromnim nožem. Taj čovjek nije imao baš najbolji dan u svom životu, te je odlučio da se istrese na lokalnoj policiji. Cijeli događaj možete vidjeti na videu ispod…

Na videu se jasno vidi Anirutova reakcija. Mnogi bi pomislili da bi povukao pištolj ili zaskočio čovjeka, ali je on ipak mirno sjeo na stol ispred napdača i razgovarao s njim.

“Taj čovjek je bio muzičar, ali je počeo raditi kao čuvar i nije bio plaćen posljednjih par dana. Povrh svega, neko mu je ukrao gitaru i to ga je jako iritiralo. Poslušao sam šta ima da kaže i ponudio mu gitaru i predložio da odemo na ručak,” rekao je Anirut.

Napadač je mirno predao nož Anirutu bez opiranja i jednostavno počeo plakati. Zatim je Anirut učinio nešto nevjerovatno: prišao mu je i zagrlio ga!

Napadač je smiren te je zatim odveden u obližnju bolnicu. Protiv njega također nije podignuta nikakva optužnica.

Anirut je postao heroj za veliki broj ljudi, te je postao popularan širom svijeta.

https://www.facebook.com/newsnercom/videos/847546838745962/

Podijelite ovu sretnu priču sa porodicom i prijateljima.

Pogledajte i ovo