PopularnoŽivot

Žena se porađala preko 40 sati – zatim je doktorica bolje pogledala i otkrila neočekivano iznenađenje

Postoji mnogo načina da voljenim osobama kažete da očekujete bebu, a kada je Matthew Ziesemer dobio majicu sa natpisom “Najbolji tata na svijetu” znao je da će se njegov život zauvijek promjeniti.

Poklon je dobio od svoje žene Nicole koja je konačno ostala trudna, ali ni jedno ni drugo nisu znali koliko će se njihovi životi promjeniti.

Vjerovali su kako bi trudnoća trebala proticati prirodno, uz par posjeta doktorima i nekim lijekovima. Odbili su da ikako urade ultrazvuk. Nicole se htjela poroditi kod kuće uz pomoć babice. Ovakvi porodi postaju sve češći, te se jedna od 1000 trudnica odluči na to.

Kako je Nicole bila samo u 36. sedmici trudnoće, par je bio prisiljen da ode u bolnicu radi poroda. Matthew ju je odvezao u Spectrum Health Gerber Memorial bolnicu u Michiganu. Grad je bio pogođen jakom snježnom olujom te je Matthew prvo morao očisiti prilaz kući a zatim krenuti na put od 2 sata do bolnice.

U bolnicu su stigli u petak u 4 sata ujutro, a trudovi su se nastavili tokom cijele subote. Tada je Nicole odlučila da promjeni ideju o porođaju bez lijekova…

Nastavak na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo