PopularnoVideoVijestiŽivot

Nakon godina neplodnosti, par je odlučio da usvoji dječaka. Ali, kad su vidjeli ko je sa njim, odmah su promijenili mišljenje!

Argentinski par Claudio Boccalon i Mariela Rzepeski uvijek su sanjali o tome da će imati djecu. To nije bilo tako lako, kao što su oni mislili. Nakon što su se vjenčali, pokušavali su, ali nažalost neuspješno.

Nakon toga su išli na sva medicinska testiranja da otkriju da li uopšte mogu imati dijete, te su započeli tretman plodnosti. Kada ni to nije uspjelo, odlučili su da dijete usvoje.

otac

Ni to nije bilo baš jednostavno. Čekali su 10 godina, dok ih nisu obavijestili da postoji dijete koje mogu usvojiti: Julio, dvanaestogodišnjak, koji živi u pokrajini Misiones.

Kada su došli da ga upoznaju, otkrili su nešto neočekivano: Julio nije jedino dijete – ima 4četvero mlađih braće i sestara. Jedini problem je bio što je on postao prestar za usvajanje, jer roditelji uvijek žele mlađu djecu. Ali Mariela i Claudio su se odmah zaljubili u Julia.

Otvoreno dijete, odmah je počeo razgovarati sa njima, postavljao im je pitanja i pričao o svojoj obitelji.

porodica-usvajanje-2

Očigledno je da je on obožavao svoju braću i sestre. „Tu noć, po prvi put u mom životu, osjećala sam se kao majka. Juliova ljubav prema braći i sestrama nas je dirnula pravo u srce: on je predstavljao vrata za njih.“ rekla je Mariela.

porodica-usvajanje-1

Ni Claudio ni Mariela nisu mogli ni pomisliti da ova djeca budu razdvojena u različite porodice. Donijeli su veliku odluku. Neće usvojiti samo Julia, nego svih petero.

Njihovi životi su se promijenili preko noći, naročito roditeljima koji su od porodice od dvoje, dobili porodicu od sedmero u jednom danu.

Kolika je to sreća bila za ovu djecu da budu pronađena od para koji ih želi prihvatiti sve zajedno, kao jednu veliku obitelj.

Pogledajte ovaj predivni video (na španskom). Čak i ako ne razumijete jezik, slika na njihovim licima dok se igraju zajedno će popraviti vaš dan.

Prelijepo je da postoje ovako dobri ljudi na svijetu, ne samo da su usvojili starije dijete, nego da su otišli tako daleko da održe ovu porodicu na okupu. Svi imaju pravo na sretan život!

Pogledajte i ovo