VideoZabavaZanimljivostiŽivotŽivotinje

Porodični pas se približio na nekoliko centimetara od bebe, a mama je snimila njegov sljedeći korak

Kada na svijet dođe beba, sve obaveze se mijenjaju. Ona postaje centar svijeta i sve je podređeno njoj. Prioritet su hranjenje bebe, kupanje, maženje i spavanje. Nakon što je ova majka kući donijela bebu, shvatila je da joj u pomoć dolazi ova krznena šapica, te je bila toliko oduševljena, da je snimila ovaj srceparajući trenutak.

Dok je ova beba spavala, mama je dobila priliku da sjedne i odmori se par minuta. Tada je primijetila da porodični pas, slatki i nježni, ali veoma znatiželjni Shiba Inu prilazi bebi. Nije bila sigurna kako će pas reagovati na prvu, te je bila pripravna ako pas napravi neki nagli pokret, te je čekala da vidi šta će uraditi. Ono što se desilo sljedeće je toliko slatko, da se riječima ne može opisati.

Pas je kao čovjek dugo posmatrao bebu, a onda je podigao šapu i stavio je na rub sjedalice, te je počeo da ljulja bebu. Pas je bio toliko miran i nježan, te je samo pomicao svoju šapicu naprijed, nazad. Potom se približio bebi svojom njuškicom, malo je onjušio, a ona je i dalje mirno spavala. Video potom ubrza i pokazuje različite stadije psa, ponekad legne, pa se ponovo približi bebi, ali sve to radi izrazito polako i nježno. Ona je jedan snažan pas, koji će se brinuti o ovoj bebici po svaku cijenu. Na kraju podigne svoju glavu i nasloni je na čošak sjedalice.

Pogledajte i sami ponašanje ovog predivnog, odanog, nježnog psa u videu u prilogu:

https://www.facebook.com/JungleVT/videos/306996373240230/

Pogledajte i ovo