VideoŽivotinje

Povrijeđeni kolibrić je ostavljen bez nade da će preživjeti dok ga ovaj mladi čovjek nije pronašao

Nekada je jako teško brinuti se o životinjama, naročito ako je to neka divlja životinja. Ako pronađete povrijeđenu divlju životinju, stručnjaci će vam reći da kontaktirate sklonište za divlje životinje kako bi oni odlučili šta je najbolje uraditi, ali to nekada nije najbolja opcija.

Kada je ovaj mladić pronašao kolibrija, odlučio je da će uradit sve što može da ga spasi. Sedmicama ga je hranio nekoliko puta dnevno, sa mješavinom slatke vode i mušicama. Pronašao je na internetu da je nektar iz biljaka ili slatka voda najveći izvor hrane za ove ptičice. To im je jako bitno za energiju zbog njihovog brzog metabolizma i energičnog života.

On ipak nije izvor proteina, aminokiselina, vitamina i minerala, te oni moraju da jede druge stvari kako bi imali balansiranu i zdravu ishranu. Zbog toga jedu male insekte, larve, jaja insekata i pauke, jer im oni obezbjeđuju sve što nemaju u nektaru.

Srećom, zbog posvećenosti ovog mladića, ova ptičica je uspjela preživjeti. Rekao je kako je kada je bila spremna da ode, odletjela u dvorište i njen instinkt je odmah proradio, te je sada poput svih ostalih kolibrića. Ako mislite da nije sposobna da se snađe u prirodi zbog toga što ju je odhranio čovjek, ne brinite se snalazi se zaista nevjerovatno. Čak se nekoliko puta i vratila u njegovo dvorište.

Pogledajte ovaj divni video u prilogu i podijelite ga sa prijateljima:

Pogledajte i ovo