in , ,

Odani psi su odbili da budu odvojeni od vlasnika. Uskočili su ambulantna kola kako bi mu pružili podršku!

Životinje zaista mogu pružiti podršku ljudima u njihovim najtežim trenucima zbog čega često u posljednje vrijeme slušamo da ih liječnici puštaju u bolnice i ambulante kako bi bili blizu svojih vlasnika. Njihovo prisustvo ih na poseban način liječi i daje snagu. Ovo je jedna od takvih priča, a možda i nikada prije niste čuli sličnu.

Jedan čovjek iz Perua se prekomjerno napio i medicinsko osoblje je moralo intervenisati. No, njegovi psi ga nisu ostavljali samog i morali su uskočiti sa njim u ambulantna kola, te su tako došli do bolnice. Ali, tu nije kraj. Naime, oni su ušli s njim i u bolničku sobu. Prema pisanju Daily Mail-a, jedan od pasa je bio privijen uz čovjekove noge, a drugi je brižno stojao pored kreveta.

2-13

Čekali su tako dok glavni ljekar nije stigao. Ne zna se da li čovjek imao težih oštećenja, ali nakon što su objavljene fotografije pasa, vidi se da je on u kolicima.

3-11

Ovo je dokaz da je pas najbolji čovjekov prijatelj, čak i onda kada napravite neku glupost poput ove – oni će vas voljeti i biti na vašoj strani.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima: