PopularnoŽivot

Radila na deponiji da prehrani bebu, a onda je našla 72.000 eura. Evo šta se dalje dogodilo

nasla-novac-na-deponijiAna dos Santos Cruz radila je deset sati dnevno na sortiranju smeća na deponiji u Barretosu, blizu Sao Paula. No, sada već bivša ‘smetlarka’ trenutno radi kao model, nakon što je vratila 72.000 eura koje su u lokalnoj bolnici slučajno bacili u smeće.

Samohrana 23-godišnja majka, koja se borila kako bi podizala trogodišnjeg sina, radila je posao na deponiji četiri mjeseca, kada je u plastičnoj vrećici pronašla omotnicu.

Unutra je našla više od 72.000 eura u čekovnim blanketima, za koje je otkrila da su donacije za Bolnicu za rak grada Barretosa.

Sutradan je Ana otišla u bolnicu kako bi čekove osobno predala ravnatelju.

“Nikada nisam razmišljala o zadržavanju nijednog od tih čekova. Bolnički pacijenti trebaju ih puno više nego ja”, rekla je za lokalnu televiziju.

Njezin nesebični čin potaknuo je trgovački centar da pozove Anu da glumi u njihovoj televizijskoj reklami i da se pojavi na jumbo plakatima u gradu.

Crnka Ana pojavljuje s muškim modelom za oglas za shopping centar uoči brazilskog Valentinovog, koje pada 12. lipnja.

Ana je također krenula u večernju školu kako bi završila obrazovanje. Za stranicu Brazilca G1 web je rekla da je već dobila više ponuda za snimanje nakon što ju je preuzela lokalna modna agencija.

“Moji se snovi ostvaruju. Moj sin kaže da izgledam lijepo i voli gledati moju sliku na ulici“, rekla je. “Ovo je definitivno to što želim raditi u životu“.

“Prije sam bila nevidljiva. A sada me ljudi već mole za autogram i svi žele sa mnom razgovarati na Facebooku”, prizanje.

Ana je rekla da je bilo prisiljena raditi ponižavajući posao sortiranja na odlagalištu od rujna prošle godine, kada je otac njezina sina Mauricia zatvoren zbog krijumčarenja droge.

Radni joj je dan počinjao u 8 ujutro, za deset sati rada ponekad ne bi zaradila ni 2 eura.

“Zaradila bih gotovo ništa i to je bio vrlo teški posao. Pravo da vam kažem, to je muški posao. Žene ga rade samo u krajnjoj nuždi. Bila sam jedina žena među beračima smeća…“, priznaje. “Ipak, nisam mogla plaćati najam i morali smo se preseliti mojim roditeljima”.

“Vjerujem da stvari sada idu na bolje. Moj san je posjedovati vlastitu kuću, gdje mogu imati sobu za sebe i jednu za sina“, dodala je.

“Nadam se da ću pokazati ljudima da je, koliko god život bio težak, poštenje uvijek najbolja stvar koju možete učiniti”.

Izvor: net.hr

Pogledajte i ovo