Život

Rekli su joj da je NAJRUŽNIJA žena na svijetu i da se UBIJE – ovo je njen odgovor!

Lizi Velaskez je kada je imala 17 godina pronašla je snimak na kome je opisana kao ‘najružnija žena na svetu’. Šokirana Lizi nije mogla da veruje šta vidi. Sada svim zlobnicima uzvraća udarac.

lizi-valaskezBilo je svakakvih komentara. Nazivali su me čudovištem i pitali se zašto me majka nije abortirala. Kako oprostiti ljudima koji su mi savetovali da se ubijem“, pita se Lizi koja je dane provodila plačući misleći da je njenom životu došao kraj.

Sada ima 26 godina i na najbolji način uzvratila je zlobnicima snimanjem dokumentarnog filma o njoj, piše 24sata.rs. U njemu je ispričana cela priča o njenoj borbi sa stanjem zbog kog nije mogla da dobije na težini.

U njemu je opisan put zlostavljanja na internetu do žene koja se bori protiv nasilničkog ponašanje.

Rođena je s Marfan sindromom i lipodistrofijom, koji onemućavaju da se masti ravnomerno raspoređuju u njenom telu. Teška je svega 26 kilograma.

“Sve što sam znala je da imam taj sindrom, što je značilo da nisam mogla da se ugojim Kada sam bila manja mislila sam da svi izgledaju poput mene”, kazala je Lizi, i dodala da su je maltretirali i u školi zbog njenog izgleda.

Moj život je u mojim rukama baš kao što je vaš u vašim. Vi odlučujete da li ćete vaša kola voziti dobrim ili lošim putem. Vi odlučujete šta je vaša suština.

Odlučila sam da ljudi koji su rekli “ubijte to vatrom neće da me definišu. Najbolja osveta svima koju su rekli da sam ružno čudovište je da to negativno pretvorim u energiju koja će mi omogućiti da radim pozitivne stvari. Zadala sam sebi da ću biti motivacioni govornik, napisati knjigu, diplomirati na fakultetu i imati svoju porodicu. Eto, do sada sam uspela da budem govornik, upravo sam završila koledž i za koji dan predajem rukopis za treću knjigu. Zapitajte se – šta vas definiše. I onda upotrebite sve ono negativno da vas motiviše. Garantujem vam – pobedićete”, poručila je Lizi u jednom svom govoru za konferenciju TED.

Pogledajte i ovo