in ,

LikeLike LoveLove CoolCool OMG / WTFOMG / WTF TužnoTužno

RODILA JE ČETVORKE, a kad je vidjela lice bebama – nije mogla doći sebi!

Miranda i Josh Crawford imali su problema sa začećem pa su se obratili liječnicima i umjetnom oplodnjom postali roditelji malene Joslyn. No, to je bio tek početak njihove fascinantne priče, piše Littlethings.

Rodila-Cetvorke (2)

Josh i Miranda Crawford, oboje medicinski tehničari, oduvijek su željeli veliku obitelj – barem troje ili četvero djece. Nakon što Miranda nije mogla zatrudniti prirodnim putem, par se za pomoć obratio liječnicima i umjetnom su oplodnjom dobili zdravu djevojčicu Joslyn.

Nakon što je rodila prvo dijete, Miranda je željela još, te je godinu dana nakon poroda odlučila ponovno otići na umjetnu oplodnju. Liječnici su u njezinu maternicu ugradili dva embrija i nakon šest sedmica obavijestili par da će dobiti blizance.

Rodila-Cetvorke (3)

No, četiri dana nakon, uslijedio je veliki šok – Miranda i Josh saznali su da će postati roditelji četvorki!

“Bila sam potpuno šokirana, liječnici su bili šokirani. Ovakvu stvar nisu vidjeli u svojim karijerama”, rekla je Miranda.

Rodila-Cetvorke (4)

Cijela je trudnoća bila poprilično teška jer je Miranda bila uvjerena da će pobaciti ili prerano roditi. Ipak, sve je prošlo dobro.

Tijekom 34. sedmice trudnoće, dobila je trudove i na svijet donijela četiri zdrave bebe.

Rodila-Cetvorke (5)

Ipak, mlade je roditelje očekivao još jedan šok. Naime, Miranda ne samo da je rodila četvorke, rodila je dva para blizanaca! Tijekom umjetne oplodnje u maternicu joj je ugrađeno dva embrija, koji su se potom podijelili u parove.

“Dijeljenje embrija događa se jednom u sto transfera tijekom umjetne oplodnje. Šanse za ovakav završetak trudnoće otrpilike su jedan u 10.000. Ovakav se slučaj može dogoditi i tijekom prirodnog začeća, no mnogo je rijeđi”, rekao je liječnik James Grifo.

Miranda i Josh postali su roditelji dvije jednojajčane blizanke, Mie i Madison, i dva jednojajčana blizanca, Jacksona i Jamesa.