VideoZanimljivostiŽivotinje

Ronioc je primijetio da se ajkula ponaša neobično, a zatim se približio da vidi šta se dešava sa njom

Životinje su jako lojalna i prijateljska bića. Naravno, sve životinje nisu stvorene da budu ljubimci, ali kada odete u zoološki vrt možete ih vidjeti. Jedna od tih vrsta je ajkula.

One su jako bitna komponenta u vodenom ekosistemu i unose određeni balans u podvodni život. Međutim, filmovi kao što je “Ralje” ih drže na lošem glasu. Radi njihovog prikaza u filmu, ljudi ih se jako boje, iako su šanse da ih ajkula napadne jako male.

Ronilac Josh Eccless jako je hrabar zbog onoga što je učinio sa ovom ajkulom. Josh je ronio kada je primijetio jednu ajkulu kako pliva blizu njega. Plivala je jako blizu i na taj način mu je skrenula pažnju da bi se nešto moglo desiti. Ajkula se sve više i više približavala, te ga je počela dodirivati. Ovo nije bio napad, nego je ova ajkula ustvari tražila pažnju i željela da se igra.

U trenutku dok se ajkula vrtila oko njega, Josh je primijetio udicu koja je virila iz njenog stomaka. U ovom snimku, Josh je prikazao kako je uklonio udicu i kako mu se ajkula zahvalila. Ona je više puta otišla od njega i ponovo mu se vratila te mu je tako pokazala koliko je zahvalna.

Pogledajte ovaj zanimljivi video u prilogu i podijelite ga sa prijateljima:

Pogledajte i ovo