PopularnoVijestiŽivot

Sa 18 godina je jela samo 3 jabuke na dan. Pet godina kasnije, ona je neprepoznatljiva

Pojavom i povećanjem popularnosti plus-size modela čini se kao da je modni svijet krenuo u pravcu promoviranja zdravijeg izgleda. Ipak, ponekad izrone svjedočanstva kao ovo koje nas podsjete na to kolika je cijena bavljenja vrhunskom modom.
manekenka-1Francusku studenticu Victoire Macon Dauxerre jednog je dana uočio modni agent kada je bila u šopingu sa svojom majkom. Pružio joj je priliku koju jedna 18-godišnjakinja ne propušta – postati dio vrhunske modne agencije Elite.

Victoire je ubrzo shvatila da se nalazi u svijetu u kojem je prihvatljiva samo iznimna mršavost, prenosi Hefty. Iako je i sama bila vitka, to nije bilo dovoljno.
manekenka-2“Nitko me nije tjerao da mršavim, ali samo bi rekli: ‘U rujnu ćete raditi modni tjedan, odjeća je veličine 32-34 i morat ćete stati u to'”, prisjeća se Victoire.

Shvatila je da nema izbora ako želi uspjeti i počela se izgladnjivati da udovolji zahtjevima agencije. Njen novi režim prehrane sastojao se od tri jabuke na dan i mineralne vode. Jednom tjedno bi ubacila i komad ribe ili piletine.
manekenka-3

Nastavak priče na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo