VideoVijestiZanimljivosti

Šestogodišnji dječak je obolio od Alzheimerove bolesti te se njegova nezaustavljiva starija sestra bori za njegov život

Ako išta znamo o braći i sestrama to je da će oni jedni drugima uvijek čuvati leđa. Uvijek će se boriti jedni za druge do samog kraja, a primjer tome je ova mala djevojčica, samo što je ona otišla jedan korak dalje. Video ispod počinje sa rečenicom “Moje ime je Sophia, imam 7 godina i trebam vašu pomoć.”

U videu moli ljude širom svijeta da joj pomognu kako bi spasili njenog malog brata od rijetke bolesti. Objašnjava kako joj treba pomoć jer je njen brat Carter Sarkar veoma poseban za nju, te bi njegova smrt njoj slomila srce.

Carter boluje od bolesti Sanfilippo, poznatiju kao dječija Alzheimer bolest. Dijagnoza mu je postavljena kada je ima samo 6 godina, a iako je Sophia bila shrvana, ništa je nije moglo zaustaviti u njenoj borbi. Njena majka kaže kako je ona najbolja starija sestra i da je spremna da uradi sve što je potrebno kako bi ostvarila ono što je naumila.

Sanfilippo neurološka bolest koja sprječava Cartera da uspije uraditi stvari koje njegovi vršnjaci mogu. Nažalost, radi ove bolesti, vrlo brzo će izgubiti sposobnost da priča, guta i hoda. Također će imati i demenciju. Trenutno se može igrati sa svojom sestrom i porodicom, pjeva i pleše, a njegova porodica je otvorila GoFundME stranicu kako bi prikupila novac za njegovo lječenje.

Pogledajte Sophijin dirljivi video u prilogu:

Pogledajte i ovo