VideoVijestiZdravlje

Simptomi ove dečije bolesti PODSEĆAJU NA BOGINJE, ali je zapravo MNOGO OPASNIJA!

Roditelji koji su imali iskustva sa virusom poznatim kao bolest ruku, nogu i usta, znaju koliko može biti stresno i opasno. Dok virus najčešće pogađa bebe i decu do pet godina, od ove bolesti može svako da oboli.

Bolest ruku, nogu i usta kod dece izaziva bolove u ustima, crveni osip i plikove na rukama i nogama, prenosi portal “Litle things”. Dovoljno je samo nedelju dana da se bolest proširi. Međutim, dešava se da roditelji zamene ovaj virus sa malim boginjama, zbog čega je važno da reaguju što pre i posete lekara.

Majka Džoana imala je iskustva sa ovom bolešću, kada je njen sinčić od godinu i po dana postao razdražljiv i gutao sa bolovima, a onda odjednom dobio temperaturu.

– Sa svim bolestima sa kojima je moja porodica imala iskustva, mogu da kažem da je ovaj virus najgori – napisala je Džoana na jednom blogu.

Najpodložniji virusu su bebe i deca do pet godina starosti, a bolest može da se pokupi na prometnim mestima, kao što su obdaništa, vrtići i javni toaleti.

Bolest podseća na boginje, jer izaziva pojavu bolnih, crvenih rana.

Najbolji način da roditelji zaštite svoju decu jeste da redovno peru ruke, ali i da na vreme odu kod doktora kako bi sprečili širenje virusa.

Pogledajte i ovo