VideoŽivot

Sin je ponovno spojen sa svojom majkom, 21 godinu nakon što ga je oteo njegov otac

Steven Hernandez imao je samo 18 mjeseci kada je otet iz svog doma u Rancho Cucamonga, California, 1995. god. Čitav njegov život, Stevenu je otac govorio da ga je njegova majka napustila. Istina je bila drugačija, Valentin Hernandez je oteo svog sina i odveo ga u Mexico. Njegova majka Maria Mancia vratila se kući jednoga dana i vidjela da nema ni Valentina ni Stevena.

U početku je ona mislila da im je neko opljačkao, ali onda je shvatila da sve stvari njenog djeteta nedostaju, zajedno da njegovim dokumentima, te je znala da ga je ustvari oteo vlastiti otac.

Maria je očajnički pokušavala pronaći svog sina, te je molila Valentinovu porodicu da joj daju neke informacija. Ipak, godine su prolazile, a ona nije mogla ništa uraditi, sve što je imala je jedna crno bijela slika njenog sina.

Srećom, 2016. godine, sve se promijenilo. Saznala je da su ga pronašli, te da se on nalazi u Pebla, Mexico. Steven je uradio DNA test jer je mislio da će uz pomoć toga pronaći oca koji je nestao, a umjesto toga je saznao da ima majku koja jedva čeka da se on vrati u Californiu. Pogledajte trenutak kada se njih dvoje konačno ponovno sretnu.

Pogledajte i ovo