Vijesti

Situacija iz zagrebačkog tramvaja postala hit na Facebooku: Putnici vrištali od smijeha

ZABAVNA i poučna priča iz Zagreba proširila se društvenim mrežama. Na Facebook stranici “Dnevne zanimljivosti” objavljena je priča koja se navodno dogodila u tramvaju broj 14. Tada je tamnoputi putnik ustupio svoje mjesto trudnici, na što se pobunila starija gospođa koja mu je uvredljivo odbrusila.

Njegova je pak priča uspjela nasmijati cijeli tramvaj, te se već danima priča o reakciji.

“Tramvaj broj 14, šest sati poslije podne, špica, svi se vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sjede je crnac, neodređenih godina.
Tramvaj staje na stajalištu, ulazi žena, trudna je, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi.

Crnac, vidjevši trudnu ženu, kaže: “Izvolite, sjednite” – ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mjesto i ustaje. U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, vidjevši u naguravanju sa ostalim putnicima slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sjedalo.

I sjedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče: “Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgledala je umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne.”

Na to baba odgovara: “Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovdje, u ovoj civiliziranoj zemlji ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!”

Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi: “Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!” Kažu da je reakcija u tramvaju bila neopisiva!”

Pogledajte i ovo