VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Slijepi pas je napušten na smetljištu, ali kada su ga pronašli spasioci, shvatili su da nije onakav kakav izgleda

Kada je zaposlenica na smetljištu zapazila starog, slijepog pit bulla, sažalila se nad njim i dala mu hrane i vode. Ipak, u međuvremenu, vlasnik otpada je rekao da pas mora da ode s tog mjesta.

Zaposlenica se obratila neprofitnoj organizaciji “Nada za šapice”, iz Los Angelesa, California, koja spašava napuštene životinje sa ulica. Vlasnik Eldad Hagar nikada ne odbije da pomogne ni najgorim slučajevima, kao što je ovaj napupteni pit bull.

Volonteri su brzo došli do otpada kako bi spasili psa kojem su kasnije dali ime Duncan. Stigli su prije nego što je vlasnik otpada nazvao kontrolu za životinje, te su spasili psa od moguće eutanazije.

Duncan je bio zavezan, prašnjav, te je imao preduge nokte. Iako je izgledao siv, spasioci su se iznenadili kada su otkrili kako stvarno izgleda.

Volonteri su ga brzo stavili u auto i odveli veterinaru. On je bio plašljiv, ali je imao povjerenja u njih. Duncan je tim ljudima zaista vjerovao, iako je bio slijep, znao je da su tu kako bi mu pomogli.

Iako je bio napušten, zanemaren i vjerovatno zlostavljan, bio je jako strpljiv i miran. Veterinar je utvrdio da nije potpuno slijep, ali je jako dehidriran, ima bolest desni, ulkus na kornei i infekciju kože i dva mastocitoma.

Nakon što su ga okupali, shvatili su da je on bjelkasto-smeđ, te je i on sam bio oduševljen kupanjem koje nije dobio jako dugo. Trebalo je malo vremena, ali duncan je konačno ozdravio od bolesti od kojih je mogao. Dobio je trenutni dom u fondaciji koja pronalazi domove za pse seniore.

Ubrzo je našao i stalni dom kod vlasnika organizacije Andy i Kelly Smisek koji su odlučili da ga zadrže za sebe, pokvarili su ga tako što mu daju jaja, piletinu, svo drugo meso i puno ljubavi.

Nažalost, nedavno su mu dijagnostikovali bubrežnu insuficijenciju i niko ne zna koliko dugo će još živjeti, ali zahvaljujući ovim ljudima Duncan je dobio drugu priliku za sretan život.

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo