VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Slonica se srušila kada je je čuvarica udari krpom, a trenutak koji je uslijedio je očarao mnoge

Slonovi su nježni divovi sa velikim srcima. Pametni su i vežu se za druge za čitav život, naročito za ljude. Puni su povjerenja i brzo uče kada se to dešava na brižan, neagresivan način.

Volim vidjeti te jake veze između divljih životinja i ljudi. Kada je ljubav obostrana, još je ljepše za vidjeti. Naročito zbog toga što je to dokaz da iako ljudi i životinje ne govore istim jezikom, ljubav je to što ih povezuje i ona je univerzalni jezik koji mijenja sve druge oblike komunikacije.

U ovom videu je Faamai, slonica iz prirodnog parka za slonove, u Chiang Mai, Thailand, možete vidjeti kako je Sangduken “Lek” Cahilert udara krpom, da bi je rashladila i otjerala muhe.

Odnos između njih dvije je toliko blizak, da joj slonica dopušta da stoji pored nje. Zaista je dirljiv trenutak kada vidite kako je slonica svojom surlom zagrli dok joj Lek pjeva uspavanku.

Žena je hladi i pjeva joj, dok je Saamai polako spušta prema tlu. Mlati svojim velikim uhom, kao kada sretan pas mlati repom. Lek se također spusti na tlo i nastavi joj pjevati i grliti je, a onda se “neko drugi” približi.

Pogledajte video ispod da bi vidjeli čitav taj trenutak. Zaista je dirljiv i neodoljiv.

Pogledajte i ovo