PopularnoVideoŽivot

“Mama na tajnom zadatku”, uhvatila je sina kako nepristojno priča sa ženom na ulici – ovo će svima otvoriti oči

Ovo se dešava u svakom gradu. Najčešće na ulicama, obično iz auta koja prolaze, povremeno u radnjama ili na putu od radnje do kuće. Nekada je suptilno, nekada očito, ali je u svakom slučaju neprimjereno.

Ovo je stvarnost svih žena koje žive u velikim gradovima, naročito u Limi, Peru, gdje žene doživljavaju seksualno uznemiravanje češče nego što su opljačkane. 7 od 10 žena u Peruu su seksualno uznemiravane na ulici, a oni koji to rade su muškarci koji to ne vide kao bitnu stvar.

Ono o čemu pričamo je napad neprikladnih komentara od muškaraca, koji su upućeni direktno ženama. U ovom videu to izgleda poprilično agresivno, ali je iscenirano.

Sponzorisano od strane Everlasta, u saradnji sa olimpijkom Natalia Malaga kao glavnom ličnosti, ovaj eksperiment je sproveden da bi privukao pažnju na problem koji imaju žene širom svijeta. Uključuje majke koje otkrivaju svoje sinove koji govore ružne stvari, te pokazuje koliko su učestali ovi trenuci.

Pogledajte ovaj dramatizovani prikaz socijalnog eksperimenta koji se nalazi u videu ispod, vidjet ćete šta se desi u trenutku kada majka uhvati svog sina na takvom djelu.

Pogledajte i ovo