VideoŽivotinje

Srna je pozdravila neobično “stvorenje”. Njen sljedeći potez je nasmijao mnoge

Pravljenje snješka je jedna od najzanimljivijih stvari zimi. Pravljenje velikih kugli i njihovo sastavljanje u tijelo, stavljanje dugmića kao očiju, mrkve kao nosa i osmijeha od ugljena je nešto što je svako uradio barem jednom u životu i baš to su djeca i ovaj put napravila u svježem snijegu. Nažalost tu je bila gladna životinjica koja je čekala iza ugla da smljacka novog snješka.

Jeleni stvarno vole sve vrste povrća. Od bundeve do graška, navalili bi na sve što je svježe i što im je pristupačno. Farmeri širom zemlje prijave jelene u njihovoj blizini koji pojedu njihovu žetvu i uživaju u besplatnom obroku. Kada je ova mala srna otkrila ukusnu mrkvu, došla je da to odmah istraži.

Mama je u nevjerici gledala srnu koja prilazi snješku kojeg su njena djeca tek napravila i vidjela je da uzima komadić snijega. To i nije bilo baš ukusno. Pogledala je prema gore i vidjela mnogo mrkvica na snješkovoj glavi. – bingo! Brzo ih je sve pojela. Potom se vratila na ostatak snješka. Pogledajte ovu grickalicu “snješka” na videu ispod:

Pogledajte i ovo