in ,

Stariji par se pojavio na takmičenju mladih u plesu i ukrali su svu pažnju svojom plesnom tačkom

Postoji nešto zaista divno kada ste aktivni u svim stadijima svog života. Kao djeca se penjemo na drveće, ganjamo jedni druge po parkovima i postoji debeli oblak magije i mašte koji prodire čak i do odraslih – energija djece je zaista zarazna! Kao mlade osobe imamo izuzetnu snagu i kondiciju koje nas guraju dalje u životu: od trčanja maratona do nastupa na sceni 4 puta sedmično, sve to možemo dok smo mladi i dok se budimo svako jutro puni energije.

Ali kako mi starimo, stare i naša tijela, i neke stvari postaju mnogo teže nego što su bile prije. Naši mišići se više ne zagrijavaju toliko lako i svako jutro se budimo umorniji nego prije što smo bili.

Sada je bitno da nastavimo živjeti aktivno i nastavimo prelaziti raznorazne “prepreke”. Ne samo da će nam naša tijela biti zahvalnija, nego ćemo biti ispunjeni energijom i srećom od ispuštanja endorfina nakon vježbanja.

par

Na videu koji je nedavno objavljen na Facebooku, jedan par je pokazao da ne moraju samo mlade osobe biti aktivne i energične.

Video pokazuje Dietmar Ehrentrauta (70) i njegovu ženu Nellia (64). Ovaj Austrijski par je pokazao svima na plesnom podiju da su godine samo broj!

Dok se vrte i plešu na plesnom podiju, postaje sve jasnije da daju sve od sebe u ovom takmičenju. Nakon par dizanja i spuštanja tokom plesa ovaj par je dobio glasnu podršku od publike! Zaista je inspirišuće vidjeti ljude u ovim godinama kako rade nešto što zaista vole.

par2

Pogledajte video ispod i pronađite svoju motivaciju da ostanete aktivni!