VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Svi su stali i strpljivo posmatrali kada je ova neobična porodica prelazila preko ulice

Kako nalažu prometni zakoni, pješak uvijek ima prednost. Čak i ako pješak prelazi ulicu kada je upaljeno crveno svjetlo, vozač mora da zaustavi svoje vozilo dok pješak ne pređe ulicu.

U ovom videu, snimljenom u Copenhagenu, Danska, automobil se zaustavio za nekoliko pješaka, ali ne bilo kakvih oješaka, nego za cijelu porodicu labudova. Snimak labudova kako prelaze ulicu nasmijao je mnoge.

Kamerman je snimio porodicu od 2 roditelja i 6 beba koje se približavaju putu kako bi ga mogli preći. Mnogi bi pomislili kako će oni samo naslijepo preći ulicu, ili odustati jer je saobraćaj malo gušći, ali nasuprot tome, grupica je jako pažljiva.

Mama i tata prethodno pogledaju desno, lijevo, prije nego što krenu prelaziti ulicu, kako bi zaštitili sebe i svoje mlade, a to je zaista neodoljiv trenutak. Srećom, ljudi također počnu prelaziti ulicu nakon labudova, kada se crveno svjetlo upalilo, tako da bi automobili svakako stali.

Ptice su ipak znale da su još uvijek u potencijalnoj opasnosti, te gledaju naprijed nazad da budu sigurne da auta stoje. Kamerman je na kraju pratio labudove do njihove krajnje destinacije, a to je: jezero. Pogledajte i sami ovaj preslatki trenutak u videu u prilogu.

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo