VideoŽivot

Tata je pretvorio nadgrobni spomenik u remek djelo nakon što je njegov desetogodišnji sin preminuo u snu

23. septembra, 1988. godine. Ernest i Anneke Robinson su dobili sina koji se zvao Matthew. Nažalost, on je rođen sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, slijep i paralizovan od vrata prema dole. Doktori su rekli roditeljima da će vjerovatno umrijeti za nekoliko sati, ali se ipak pokazalo da je on hrabar i jak i uz podršku i vjeru njegove porodice, živio je deset i po godina.

Kada je bilo vrijeme da se oproste od Matthewa, 1999. godine, Ernest je odlučio da nadgrobni spomenik njegovog sina treba da bude nešto posebno, prelijepo i jedinstveno. On će biti simbol nade, a ne tuge. Spomenik zaista izgleda dirljivo.

Nakon njegovog rođenja, oduševio je doktore i nadmašio njihova očekivanja. Svoj život je proživio punim plućima. Iako je mogao da kaže samo nekoliko riječi, nastavio je da inspiriše njegovu porodicu i zajednicu u kojoj je živio.

21. februara, 1999. godine, Matthew je preminuo u snu. Crkva u kojoj su se ljudi opraštali od njega, bila je prepuna. 2002. godine, Ernest je odlučio da napravi nadgrobni spomenik za svog sina, te je želio da stvori nešto drugačije i unikatno što će se isticati. Na njemu se nalazio jednostavni natpis, ali iznad njega se nalazilo nešto što je bilo potpuno drugačije nego inače…

Nastavak priče na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo