PopularnoVideoZanimljivosti

Tinejdžer je ubacio pismo u kombi stranca, 8 godina kasnije mu je zazvonio telefon

Kyle Cropsey je oduvijek bio fasciniran posebnom vrstom vozila – Volkswagenovim mini busem. Kada je imao 16 godina, bio je jako uzbuđen što je jednog i vidio te je ubacio poruku u njega.

Išao je prema plaži i vidio stari plavi kombi sa bijelim krovom. Bio je znatiželjan i prišao mu je da ga bolje pogleda. Vlasnik nije bio tu, te je primjetio razbijeno staklo i dobio je ideju.

Odlučio je da napiše poruku i ubaci je kroz prozor, ali nije mogao ni zamisliti da će nakon nekoliko godina dobiti odgovor. Na poruci je napisao: “Molim vas nazovite me” i dodao je svoj broj telefona. Ubacio je poruku kroz prozor, misleći da će pasti na vozačevo sjedište, ali je ona završila na podu.

Izgledalo je kao da je suđeno da njegov plan propadne. Bio je razočaran jer je mislio da vozač vjerovatno neće pronaći pismo, te je odustao od ideje da stupi u kontakt sa vlasnikom i da ga pita kako izgleda unutrašnjost vozila.

Ipak je pogriješio. Vlasnik vozila se zvao Cornelius. Iako je pronašao pismo, nije mu odgovorio, ali ga nije bacio. 8 godina kasnije, Kyleu je zazvonio telefon. Zvao ga je nepoznati broj, bio je malo sumnnjičav ali je ipak odgovorio.

S druge strane je bio stranac kojeg nikada nije upoznao ili pričao sa njim prije toga. To je bio razgovor koji je usmjerio njegov život u drugom smjeru. Zvao ga je Corneliusov sin da mu kaže kako ima stari VW kombi. Njegova poruka je ipak “preživjela”.

Rekao mu je kako je njegov otac preminuo i da je on dobio sve što mu je pripadalo, ali njegova sestra je bila ta koja je našla poruku. To ih je jako dirnulo, te su odlučili da urade nešto nevjerovatno.

Brat i sestra su mislili kako bi njihov tata želio da Kyle ima svoje auto iz snova, te su mu ga poklonili. Nakon 8 godina njegov tinejdžerski san se konačno ostvario.

Pogledajte ovaj video i saznajte cijelu priču:

Pogledajte i ovo