VideoŽivot

Tinejdžerka sa Downovim sindromom je poslala prijavu za posao, a poziv koji je dobila od kompanije ju je ostavio u suzama

Imati posao u tinejdžerskim godinama znači imati određenu dozu slobode od roditelja kada vam nešto treba. Također na taj način dobijate mogućnost da steknete neki vid prakse koji vam može pomoći u budućnosti.

Bilo da ste našli svoj prvi posao tokom srednje škole ili kasnije, vjervatno se sjećate trenutka kada su vam rekli da ćete dobiti posao. Iako je on vjerovatno bio naporan, osjećali ste se kao da imate najbolji posao na svijetu.

Julia Hock je sasvim normalna djevojka iz Californije. Voli slobodno vrijeme provoditi sa svojim prijateljima i volontira tokom lokalnih dječijih fudbalski utakmica. Ona također ima Downov sindrom.

Ona je željela da dobije pravi posao kako bi stekla nezavisnost od svojih roditelja, te se odlučila prijaviti za posao u obližnjem restoranu brze hrane. Dobila je dosta podrške od svojih vršnjaka, te su joj neki od njih pomogli pri samom intervjuu.

Nakon dva intervjua dobila je poziv od kompanije i potvrdili su joj da je dobila posao. Ona nije mogla sakriti svoje uzbuđenje, a njena mama je to sa svima podijelila na Facebooku.

Pogledajte ovu cijelu priču u ovome videu te ga podijelite sa prijateljima:

Pogledajte i ovo