VideoZanimljivostiŽivotinje

Tri risa su prelazila ulicu, ali žena nije znala da će vidjeti još nešto zanimljivije

Život na Aljasci može biti jako zanimljiv – toliko prirode i velika količina nedirnute zemlje između nekoliko gradova. Hladne sjeverne zemlje su dom brojnih divljih životinja koje se ne mogu lako naći u blizini urbanih gradova.

Mali gradovi znače više prirode i šuma okolo, savršena priroda za one koji to vole i za ljude koji žele živjeti a da ih ne ometa razvoj tehnologije i brojne zgrade i beton oko njih.

Ovo okruženje je također savršeno i za životinje, čemu je svjedočila ova žena koja živi u ruralnom dijelu Aljaske. U njenom okruženju, nedaleko od njene krajnje destinacije, zaustavila se da snimi ovaj nevjerovatan trenutak, kada nekoliko riseva prelazi ulicu. Velike mačke opušteno koračaju kroz snijeg preko ceste, potpuno nesvjesne koliko su nekoga obradovale.

Žena konstantno komentariše dok snima, govoreći da ne može da vjeruje tome što vidi, potom govori, “O moj Bože!” kada je vidjela još jednog risa koji dolazi. Potom još jednog, pa još jednog. Oduševljena je, te pokušava svoje uzbuđenja sačuvati snimajući ovaj video.

Tvrdi da je ovo zaista pravo iznenađenje, dok ove graciozne mačke prelaze put i nestaju. Vjerovatno im je vrijeme lova, jer žena kaže da je bolje da ide kući po svoju macu.

Pogledajte video ispod da bi vidjeli ove prelijepe divlje životinje u njihovom prirodnom okruženju:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo