VideoŽivot

Učiteljica za djecu sa posebnim potrebama je pozvala sve svoje učenike na njeno vjenčanje

Kinsey French je učiteljica za djecu sa posebnim potrebama u školi u Louisvilleu, Kentucky. Preko tri godine je posvećena radu sa djecom koja imaju Downov sindrom. Ona je trebala da se uda za svog zaručnika kojeg voli još od srednje škole, Josha. Nije mogla zamisliti svoje vjenčanje, a da njeni učenici ne budu dio toga.

Odlučila je da na vjenčanje pozove svojih 6 učenika sa Downovim sindromom. Djeca su bila u dobi između 7 i 11 godina i oni će joj na vjenčanju nositi prstenje i cvijeće. Slučajnost je i to da su se ona i njen suprug upoznali baš u toj istoj školi u kojoj je ona sada učiteljica. Znajući koliko joj je ta škola važna Josh ju je zaprosio ispred njenih učenika.

Roditelji učenika su bili jako dirnuti zbog toga što će djeca biti dio njihovog vjenčanja. Kinsey je željela da njene učenice tretiraju kao princeze i obasula ih je poklonima kao što su ogrlice i torbice. Svi učenici su se složili da su najviše uživali u hrani i plesanju. Više o ovoj predivnoj priči pogledajte u videu u prilogu:

Pogledajte i ovo