VideoZanimljivostiŽivot

Udovac je ostao slomljena srca sa sedmero djece, kada mu je stranac rekao da je za njega Božić došao ranije

Ranije ove godine, Dakota Nelson i njegova supruga Ream su bili u garaži i radili uobičajene stvari, kao i svakog drugog dana. Kada je Dakota izašao jer je nešto zaboravio i vratio se nazad, pronašao je Ream na podu, bez svijesti. Lice joj je bilo plavo i nije disala.

Odmah joj je pružio kardio-pumonalnu reanimaciju, te je rekao sinu (11) da nazove hitnu. Njen mozak je bio bez kisika 20 minuta i iako je bila u komi nekoliko sedmica, na kraju je preminula. Doktori još ne znaju šta je uzrokovalo njenu smrt.

Odjednom je Dakota ostao sam da se brine o svojoj porodici. On i njegova supruga su imali sedmero djece, od 1 do 16 godina. Ne samo da je ostao udovac, nego je morao sam da snosi sve troškove u kući i školovanju svoje djece, te radi po čitave dane kako bi platio račune.

Jedan anonimni donator je tražio nekoga da mu popravi Božić i čuo je za Dakotinu priču, te je odlučio da mu pomogne.

Dakota je dobio poruku od tajnog Djeda Mraza i tada je saznao da je dobio 10000 dolara. Sasvim dovoljno novca da mu pomogne da prođe kroz ovaj teški period. Dakota je ostao bez teksta. Suze su mu krenule niz lice i možemo samo zamisliti koliko mu je to značilo.

Pogledajte i ovo