VideoZanimljivostiŽivot

Uplakana žena je pokazala vozačici autobusa da stane, ona je rizikovala, zaustavila autobus i otkrila nešto alarmantno!

Da bi javni prevoz autobusom funkcionisao glatko, vozači se moraju pridržavati zacrtanog raspreda. Gubljenje nekoliko trenutaka tamo ili ovamo tokom vožnje poremetilo bi red vožnje i mnogi putnici koji ovise od autobusa bi kasnili na mnoga dešavanja i poslove. Ova vozačica je vozila kroz sniježno i hladno vrijeme na Božićno jutro kada je uočila da neko hoda sa strane putem. Odjednom je ta osoba počela mahati rukama u namjeri da zaustavi bus.

Iako vozači autobusa, izbjegavaju neplanirana zaustavljanja, u ovom slučaju, Tayetta Currin je pomislila da ovoj osobi treba pomoć. Tayetta je objasnila, “Vozila sam normalno, gledala sve oko sebe. Onda je gospođa mahnula i vidjela sam to, te sam se zaustavila.” Njena odluka je taj dan možda spasila jedan život. Kako se zaustavila na ulici, žena je prišla zaleđenim putem autobusu. Kada su se vrata otvorila, žena se jednom rukom uhvatila za ručku, dok je drugom rukom čvrsto čuvala stomak.

Tayetta kaže: “Rekla mi je da se počela porađati. Odmah sam ustala i pomogla joj, plakala je i bila u strašnim bolovima.” Kako je pomogla trudnoj ženi da uđe u autobus i sklonila je sa hladnoće, Tayetta je brzo morala smisliti plan. Umjesto da je vozi u bolnicu, odlučila je da ostane tu i pozove hitnu pomoć. Pogledajte sami kraj ove nevjerovatne priče:

Pogledajte i ovo