VijestiŽivot

Ovo pismo koje je vatrogasac napisao žrtvi nesreće vas ne može ostaviti ravnodušnim

Strašni zemljotres koji je pogodio Italiju prije nekoliko dana, uništio je grad Pescara del Tronto. Spasioci su svakodnevno bili na terenu. Ispod ruševina su pronašli jednu od najmlađih žrtava, 4-godišnju Giorgiu Renaldo, koja je čudom preživjela. Nažalost njeno tijelo je spasila 9-godišnja sestra, budući da je bila u položaju iznad nje, a koja je preminula. Time se žrtvovala za svoju mlađu sestru.
vatrogasac-pismo-1Sa saosjećanjem prema tragično nastradaloj djevojčici, jedan od spasilaca je napisao predirljivo pismo.
vatrogasac-pismo-2Zdravo, malena. Pomogao sam svima koliko sam mogao ispod silnih ruševina. Žao mi je što sam za tebe zakasnio, već si prestala disati, ali želim da znaš, da smo uradili sve da te spasimo. Kada sam se vratio kući znao sam da me gleda anđeo s neba, i da si ti sada najsjajnija zvijezda. Zbogom Giulia, iako me nikada nisi upoznala, volim te.

Ovo je i snimak uspješnog spašavanja 4-godišnje Giorgie.

Pismo je osvanulo u novinama, a potom se brzo širilo i internetom, kako bi se odala čast hrabrom spasiocu. Sigurni smo da žrtvovanje male Giulije nikada neće biti zaboravljeno.

Pogledajte i ovo