VideoŽivot

Velika sestra je prišla bebi da je zagrli, a bebina reakcija je oduševila mamu

Nowah se volila maziti još od kada je bila mala beba. Ležala bi sa mamom i tatom u krevetu ili sa djedom i bakom na kauču. Čak bi ležala i sa porodičnim prijateljima kada bi dolazili.

Kada je dobila malu sestru Indi, Nowah je bila oduševljena što će imati još nekoga koga će moći grliti. Međutim, njena sestrica nije baš bila osoba koja se volila da grli – ali i to se promijenilo.

Iako to izgleda kao zabava, maženje i grljenje ima određene prednosti za male bebe. Istraživači su otkrili da bebe koje se dosta više maze su se ponašale i razvijale bolje od onih koje nisu dobijale isti tretman. Te bebe su imale bolji san, zdraviji srčani ritam te su se bolje nosile sa stresom.

Iako Nowah nije znala za ove prednosti, voljela je biti uz svoju sestru. Na taj način su njih dvije stvarale posebnu vezu i gradile svoje doživotno prijateljstvo od malih nogu.

Međutim, svaki put bi mala Indi odgurnula svoju sestru od sebe, a onda se desilo nešto sasvim neočekivano. Dok su sjedile za kuhinjskim stolom, Indie je privukla svoju sestru u jedan veliki nježni zagrljaj. Srećom njihova mama je imala telefonu u blizini i uspjela je zabilježiti ovaj trenutak.

Pogledajte ovaj predivni trenutak između ove dvije sestre i podijelite ga sa prijateljima:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo