Vojnik se vratio kući nakon što je bio odsutan nekoliko mjeseci, a kod kuće ga je čekala neodoljiva maca

Obično su psi ti koji imaju reputaciju i za koje se kaže da su lojalni i da im nedostaju njihovi vlasnici, ali i mačke osjete kada njihovih vlasnika nema nekoliko mjeseci. One također znaju kako da vole, samo nekada to ne pokazuju dovoljno.

Mačke su mnogo nezavisnije i ne smeta im da same provode vrijeme, čisteći se ili jednostavno izležavajući. Ipak ovaj mačak je ostao potišten i slomljena srca kada ga je njegov vlasnik napustio – ali njegovo malo srce će opet početi kucati.

U ovom kratkom videu, Finn, mačak, nervozno hoda ispred ulaznih vrata kuće i mjauče. Nije baš siguran gdje treba hodati, kako da se ponaša i gdje da gleda. Djeluje potpuno zbunjeno dok se u pozadini čuje da mu neko govori: “Čuješ li ga? Da li to došao kući?”

Finn se približio vratima i propeo se na zadnje šape. Odstupio je unazad i glasno mjauknuo kada je čuo zvuk ključeva koji se okreću u bravi. Njegov tata ulazi na vrata, još uvijek obučen u vojnu uniformu, punih ruku. Finn oduševljeno pogleda u njega.

Njih dvoje su ponovo zajedno, a tata kaže: “Šta se dešava druže? To sam ja.”, nakon čeka mačak skoči u zrak i dočeka se u tatinim rukama i konačno se dešava ono što je dugo očekivao, mnogo maženja, mjaukanja od olakšanja i mnogo predenja.

Pogledajte video ispod da vidite kako Finn bukvalno skače od sreće nakon što je mnogo vremena proveo odvojen od svog vlasnika.

Na "Prijatelji Životinja" objavljujemo svaki dan lijepe, smiješne i dirljive priče o životinjama. Ako volite životinje i ne želite propustiti bilo koju priču, onda lajkujte Prijatelji Životinja na Facebooku ili kliknite ispod na "Like".