VideoŽivotŽivotinje

Vojnik se vratio kući nakon što je bio odsutan nekoliko mjeseci, a kod kuće ga je čekala neodoljiva maca

Obično su psi ti koji imaju reputaciju i za koje se kaže da su lojalni i da im nedostaju njihovi vlasnici, ali i mačke osjete kada njihovih vlasnika nema nekoliko mjeseci. One također znaju kako da vole, samo nekada to ne pokazuju dovoljno.

Mačke su mnogo nezavisnije i ne smeta im da same provode vrijeme, čisteći se ili jednostavno izležavajući. Ipak ovaj mačak je ostao potišten i slomljena srca kada ga je njegov vlasnik napustio – ali njegovo malo srce će opet početi kucati.

U ovom kratkom videu, Finn, mačak, nervozno hoda ispred ulaznih vrata kuće i mjauče. Nije baš siguran gdje treba hodati, kako da se ponaša i gdje da gleda. Djeluje potpuno zbunjeno dok se u pozadini čuje da mu neko govori: “Čuješ li ga? Da li to došao kući?”

Finn se približio vratima i propeo se na zadnje šape. Odstupio je unazad i glasno mjauknuo kada je čuo zvuk ključeva koji se okreću u bravi. Njegov tata ulazi na vrata, još uvijek obučen u vojnu uniformu, punih ruku. Finn oduševljeno pogleda u njega.

Njih dvoje su ponovo zajedno, a tata kaže: “Šta se dešava druže? To sam ja.”, nakon čeka mačak skoči u zrak i dočeka se u tatinim rukama i konačno se dešava ono što je dugo očekivao, mnogo maženja, mjaukanja od olakšanja i mnogo predenja.

Pogledajte video ispod da vidite kako Finn bukvalno skače od sreće nakon što je mnogo vremena proveo odvojen od svog vlasnika.

Pogledajte i ovo