PopularnoŽivot

ZA SVE MAME: Ovu prelepu poruku o ljubavi prenesite svojim sinovima!

Ovo je poruka za sinove koju bi majke trebalo da im prenesu i savetuju kada su u pitanju odnosi prema simpatijama i kasnijim partnerkama.

Drage mame, sve vi koje imate dečake ma kojeg doba, ovo je poruka koju bi trebalo sačuvati i pročitati im je kad za to dođe vreme.

U onim situacijama kada nam ponestane adekvatnih reči i načina za objasniti te delikatne i važne ljubavne odnose, ova poruka za sinove o ljubavi uradiće to umesto vas.

“Dragi sine,
Zabavljanje je nezgodna stvar i teško je uraditi je kako treba. Ali iskreno, to je najvažnija stvar koju ćeš ikada uraditi. Zato što način na koji se zabavljaš diktira sa kim se zabavljaš. A ona sa kojom se zabaljaš postaće tvoja žena, a ko ti je žena odrediće tvoju buduću porodicu i tako dalje. Zato, zabavljaj se mudro.

Evo nekoliko očekivanja koja imam za tebe kad je u pitanju zabavljanje:

1. Uvek ti priđi devojci direktno i pitaj je lično da se zabavljate. Ako to nije moguće, pitaj je preko telefona. Nikad i mislim nikad, ne pitaj devojku da izađete putem poruke, chata ili maila.

2. Uvek izvedi devojku na sastanak. Bez onih „haj’mo da gluvarimo kod mene i gledamo film“ gluposti. Očekujem da odeš po nju i izvedeš je negde. To ne mora biti ništa popularno, komplikovano ili kreativno. Nekada su najbolji sastanci oni jednostavni, poput piknika u parku. Uvek se trudi da je odvedeš na mesto na kojem će se osećati prijatno i uživati.

3. Otvori vrata od kola svojoj devojci. Otvaraj joj sva vrata.

4. Ti budi taj koji će da plati za izlazak. Bez pitanja. Otac i ja ćemo se postarati da uvek imaš novca za svoje izlaske. Nemoj čak ni da delite račun.

5. Sačekaj devojku ispred vrata. Ne šalji joj poruke iz kola ili još gore, da trubiš kad stigneš. I uvek je isprati do vrata na kraju sastanka.

6. Koristi razum kad je u pitanju ljubljenje. Ne ljubi svaku devojku, ali se ne plaši da poljubiš onu pravu.

7. Slušaj devojku sa kojom si izašao. Najbolji sastanci su oni na kojima upoznaš devojku sa kojom si izašao. Postavljaj joj pitanja i deli priče o sebi. Svrha sastanaka je da pronađeš nekog sa kim bi mogao da provedeš svoju budućnost. Što više izlaziš sa nekom devojkom, trebalo bi da je više upoznaješ…

8. Zabavljaj se, ali uvek sa jednom devojkom. Kad pronađeš devojku za koju si ozbiljno zainteresovan, budi samo sa njom i budi veran. Uvek, uvek budi veran. Ako odlučiš da stvari ne idu kako treba ili upoznaš nekog drugog koga bi voleo ozbiljnije da upoznaš, vrati se na pravilo #8.

9. Imaj fizičke kontakte. Na pravi način! Držite se za ruke, grli je, obuhvati je oko struka, poljubi je u glavu, dodirni kolena, ovi slatki znaci pažnje prijaju devojkama i osećaju se paženo. Ići predaleko u fizičkom smislu samo zbunjuje vezu i nikad se ne može poništiti.

10. Pažljivo sa njenim srcem. Žene su jake, ali i delikatne. Nemoj to pokvariti. Nemoj biti odgovoran za njeno tvrdo srce.

11. Upoznaj njene prijatelje i porodicu i neka tvoji upoznaju nju. Naročito ja.

12. Kad dođe vreme, reci joj da je voliš, mnogo. U stvari, govori joj razne lepe stvari. Svi zaslužuju komplimente.

13. Služi joj. Ne kao konobar. Čini joj; napravi joj doručak, izbaci đubre, ponudi joj svoju jaknu kad joj je hladno, razumeš već.

14. Iznenađuj je. Male stvari znače mnogo. Drži se malih iznenađenja. Donesi joj omiljeni sok, kupi joj cveće, ili se pojavi na poslu i povedi je na ručak.

15. Nikad ne potcenjuj moć pisane reči. Koliko je lepo činiti lepe stvari, još je bolje da ih našišeš tako da se možeš vratiti na njih i prisećati se. Piši joj ljubavna pisma ili poruke često.

16. Kad dođe pravo vreme i pronađeš onu posebnu, klekni na koleno i izgovori one posebne reči.

Volim te sad, uvek i zauvek. I znaj da ću jednog dana voleti i nju.

S ljubavlju, Mama.

Pogledajte i ovo