OstaloVideo

ZABRANJENO NA TV-u: Ovo je najšokantnija reklama protiv brze vožnje (VIDEO)

Irci su zabranili emitiranje nove reklamne kampanje protiv brze vožnje na televiziji prije 21 sata jer smatraju da je video prebrutalan i šokantan.

Naime, filmić dug jednu minutu pokazuje vozača koji prebrzo vozeći gubi kontrolu nad vozilom te izlijeće s ruralne ceste i ubija grupu djece koja su bila na školskom izletu.

Cilj kampanje je upozoriti na brojku od 28 djece – koliko prosječno ima jedan školski razred – koja su od 2000. godine izgubila život u prometnim nesrećama, a uzrok je bila prebrza vožnja.

Tvorci kampanje kazali su pak kako je postaviti tako malu djecu u brutalan scenarij bio jedan od smo nekoliko kriterija koji bi vozače mogli osvijestiti i natjerati ih da smanje brzinu.

– Brza vožnja rezultat je ljudskog ponašanja, odnosno izbora koji je na vozaču. Prometna nesreća puno je fatalnija kad je u nju uključena prebrza vožnja. Kombinacija brzine i pogreške ili neočekivanog događaja rezultira tragedijom. Svi mi vozači moramo preuzeti odgovornost za sebe i druge koji su na cesti. Kampanje je šokantna, no vozači moraju biti svjesni potencijalnih posljedica njihovih djela – kazao je tamošnji ministar prometa Mark Durkan.

Pogledajte i ovo