PopularnoVideoVijestiŽivot

Želje od kojih zastaje dah. Kada vidite šta je ovaj dječak zaželilo znaćete koliko ste bogati! (VIDEO)

U emisiji “Ispuni mi želju” televizije Hayat emitovan je prilog iz koletivnog centra Plane u Stuparima koji je zaledio mnoga srca gledatelja. Skromne želje osmočlane porodice Hačkić dirnule su mnoge, ali želja malog dječaka Jasmina posebno je dirnula članove biciklističkog kluba “Tuzla” čiji su predstavnici danas posjetili ovu porodicu i ispunili želju malom Jasminu. O kakvm se to željama radi i ko to želi kozu da bi imao mlijeka za doručak saznajte u priči u nastavku. Želje od kojih zastaje dah, želje koje tjeraju na suze čuli smo od ovih mališana.

“Nakon emitovanog priloga na Hayatu i želje 16-godišnjeg Jasmina Hačkića, oči su nam svima zasuzile. Razmišljanje Jasmina kojem nije želja bila da ima biciklo jer od njeg kako kaže nema koristi nikakve potaklo nas je da mu pomognemo koliko možemo.” – kažu nam članovi biciklističkog kluba “Tuzla”. 

Jasminu nisu potrebni skupi mobiteli, računari i ostale stvari koje su mnogim njegovim vršnjacima svakodnevna razonoda. Jasmin voli životinje pogotovo one životinje koje mu omogućavaju da prehradni sebe svoju sestru i četvericu braće. Čak i voditeljica emisije “IMŽ” pustila je suzu tokom razgovora sa Jasminom uz komentar “Okreni se prema kameri neka te čuju vršnjaci kako razmišljaš“. Jasmin kaže kako su ga mnogi posjećivali ali mu nikad niko nije kupio kozu o kojoj bi se on brinuo. Ekipa emisije “Ispuni mi želju” uz pomoć svojih gledatelja ispunila je dosta želja osmočlane porodice Hačkić kao i Jasminovu želju da dobije kozu, a njegov brat novo biciklo.

Kako bi radost ove porodice bila još veća pobrinuli su se i članovi biciklističkog kluba “Tuzla” koji su danas Jasminu kupili i odvezli dvije koze i jedno jare, s tim što će jedna od koza uskoro dobiti još jedno jare. Pored koza, djeci su uručeni školski pribori kao i određena količina prehrambenih namirnica kako bi naredni dani bili koliko toliko bezbrižniji za ovu porodicu.

“Hvala vam puno, niste ni svjesni koliko ste me obradovali kozama” – pričao je kroz suze Jasmin, dodavši: “Šta ću sad za hranu, treba mi žita. Neću da mi koze budu gladne” – kaže ovaj 16-godišnji dječak koji je mnoge gledatelje dirnuo ravno u srca načinom na koji razmišlja.

Pogledajte i ovo