VideoŽivotŽivotinje

Žena je dobila napad i pala na pod, a reakcija njenog psa će vas ostaviti u nevjerici

Svi psi su odani i prijateljski nastrojeni prema ljudima. Ukoliko psi poznaju ljude sa kojima se druže, otići će korak dalje kako bi se uvjerili da su njihovi vlasnici sigurni. Skoro svi psi ljubimci su naučeni na to kako da se ponašaju kada izađu u šetnju i u dvorište, te će poslušati šta god da im kažete.

Servisni psi su malo drugačiji od njih. Oni su istrenirani da nikada ne napuštaju vlasnika, zato što njihovi vlansici boluju od bolesti koja zahtijeva njihovu pomoć. Oni su na taj način života naučeni otkad su bili štenad i imaju jače instinkte od drugih ljubimaca.

Tessa Connaughton (20) bila je u lokalnoj prodavnici kada je pala na pod. Njen pas Raider je znao šta da radi. Tessa je dobila Raidera prije 3 godine, kako bi joj pomogao sa napadima i autizmom. Jedan od načina na koje joj pomaže jeste da legne na nju kako bi se ona osjećala lakše.

Tessa je uzimala kafu sa aparata kada je pala na pod. Raider je odmah pokušao pronaći najbližu osobu, ali žena koju je pronašao ga je tjerala od sebe. U međuvremenu je Tessa došla sebi i sve se završilo bez problema. Nakon toga je napisala pismo kako bi probudila svijest u ljudima šta uraditi ako im priđe servisni pas.

Pogledajte ovaj video i saznajte koliko je Raider zaista inteligentan:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo