VideoZanimljivosti

Žena je donijela tešku statuu lava, a procjenjivač je bio šokiran kada je vidio o čemu je riječ

Ovih dana, sve stvari u kućanstvima se prave masovno. Međutim, ranije, u nekom starijem vremenskom periodu, sve se pravilo rukama i bilo je posebno. Mašine i automatizacija su preuzele sav posao od ljudi, a su starije stvari postale sve više cijenjene.

Jako je teško procijeniti koliko te stvari vrijede. Pogotovo ako je riječ o stvarima koje s stare nekoliko stotina godina i potiču sa Dalekog Istoka. Kako bi mogli procijeniti takve stvari, potreban vam je profesionalac, a u jednoj TV emisiji, Lark Mason upravo to i radi.

Tokom posjete Novom Meksiku, jedna žena je donijela nešto što je imala u svom domu, dugo vremena. U pitanju je kineska skulptura lava, koji je napravljen od mramora. Znala je da ima nešto vrijedno kod sebe, ali nije znala koliko to zaista vrijedi. Ona je to dobila od svoje majke i sve što je znala je da potiče iz dinastije Ming.

Kada je procjenjivač vidio skulpturu ostao je bez teksta. Rekao je kako je to sjedna od najbolje očuvanih skulptura koje je vidio, te da ju je vjerovatno napravio jedan od majstora tog vremena.

Pogledajte ovaj video i saznajte šta joj je još rekao i koliko skulptura vrijedi:

Pogledajte i ovo