VideoZanimljivosti

Žena je ostala u suzama nakon što je otkrila da njeno porodično nasljeđe vrijedi mnogo više od onoga koliko je očekivala

Zamislite da otkrijete skriveno blago koje se nalazilo u vašem domu! To je scenario o kome mnogi maštaju, ali priča ove žene je zaista stvarna. Njena priča počinje mnogo generacija prije nje.

Njen djed je posjedovao Bellows Falls knjigu koja je sadržavala krišćanske pjesme. Ta knjiga je jedna od prvih koje su bile štampane davne 1844. godine. Ono što je saznala o to knjizi joj je potpuno promijenilo život.

Znala je da je njena baka bila jako religiozna i od nje je upravo naslijedila ovu knjigu. Ono što nije znala jeste da je knjiga odštampana čak 104 godine prije nego što ju je njena baka dobila. To je značilo da je knjiga bila mnogo starija nego što je to ona mislila.

Odlučila je donijeti knjigu u Salt Lake City kako bi je Ken Sanders mogao procijeniti i reći joj koliko knjiga zaista vrijedi. Ken joj je prvo objasnio koliko historije knjiga ima vezano za sebe i koliko je ona bitna. Također joj je rekao kako je to jedna od prvih ikada odštampanih verzija te knjige.

Pogledajte koliko vrijedi ova stara knjiga u ovome videu i podijelite ga sa prijateljima:

Pogledajte i ovo