VideoŽivot

Žena je usvojila malu napuštenu bebu i željela je da ga vrati nakon 5 mjeseci. Razlog je srceparajući

Usvajanje djeteta je jedno od najvećih djela koja neko može uraditi i tako iskazati ljubav prema ljudskom biću. Donijeti dijete u svoj dom, pokazati mu način svog života i dati sve od sebe da se ono osjeća prijatno, voljeno i poštovano je teže nego što možete zamisliti. Unatoč svim izazovima, majka petero djece Anita Teldaldi je odlučila da je usvajanje djeteta ispavna stvar za njenu obitelj. Već su imali ljubav u srcima koju mogu dati još jednom djetetu te su imali prostora za njega. Tako su započeli proces usvajanja bebe. Ona nije znala na kolike će probleme naići kada usvoje to dijete.

Prvi korak je bio da se prijave u agenciju za usvajanje i da podijele sa njima svoje prednosti. Spol i rasa nisu bili bitni za Anitu i njenu obitelj, oni su željeli donijeti kući bebu. Nakon nekoliko mjeseci čekanja, mnogo sati savjetovanja i poziva agencija, mali dječak je poslan u njihovu obitelj. To je bio trenutak koji su svi očekivali i jedva su čekali da se njihova obitelj proširi za još jednog člana. Ipak, nakon nekoliko mjeseci u Anitinom domu, bilo je jasno da nešto nije uredu.

Anita je gostovala u smisiji Today Show i rekla je, “Zaista sam se jako trudila – možda čak i više nego sa svojom biološkom djecom.” Sedmice su prolazile i nije mogla da se odluči šta da uradi, ali ipak je na kraju nazvala agenciju i rekla da želi da prekine usvajanje. Razlog je zaista srceparajući. Ne možemo uopšte riječima da ga napišemo. Da bi saznali zašto se odrekla Baby D pogledajte video ispod.

Pogledajte i ovo