VideoŽivot

Žena je zagrlila policajca kada je shvatila da je zaustavljena zbog dobrih vijesti, a ne zbog kazne

Najčešći kontakti policajaca i građana je kada ih zaustave zbog vožnje – naravno da niko to ne voli. Neprijatna je situacija, a ako imate loš dan, sve to postaje još gore. Čim vas policija zaustavi pojavi vam se knedla u grlu.

Policajci veoma lako prepoznaju kakav je osoba imala dan. U ovom videu, policajac iz Lowella, Massachusettes, došao je na ideju da emotivno nasamari svakoga koga zaustavi i pretvori nešto za što vozači misle da će biti neugodnost ili svađa, u neočekivan i nevjerovatan trenutak.

Ovaj video je dobar podsjetnik da je ljubaznost i saosjećanje bitno. Ovaj policajac, je odlučio da napravi mala prava čuda. Prva žena je zaustavljena i ono i policajac su započeli priču. Policajac ju je pitao šta njena djeca žele za Božić, da li je obavila božićnu kupovinu, a sve je to tiho ponavljao u svoju radio stanicu.

Nekoliko trenutaka kasnije, pored njih se parkiralo auto koje je donijelo poklone, na njeno veliko iznenađenje i oduševljenje. Ona je zagrlila policajca i pitala ga da li će dobiti kaznu.

Pogledajte video ispod da bi vidjeli čitavu priču o drugim ljudima koje je dirnula ljubaznost nekoliko policajaca koji su se okupili da pomognu drugima tokom praznika – te da pokažu kako su mala djela bitna u svakom trenutku godine.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Pogledajte i ovo