PopularnoVideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Žena sa teškim opekotinama je prišla znatiželjnom orangutanu. Njegova reakcija je ih je ostavila bez teksta!

Ako ne pričamo istim jezikom, to ne mora značiti da ne osjećamo iste emocije. Bol, patnja, sreća – to je sve dio iskustva čovjeka, ali i životinje. Zaboravljamo koliko zajedničkih stvari imamo za mnogim životinjama. Mislimo da su ovi trenuci zbližavanja između čovjeka i životinje zaista dirljivi i podsjetnik su da su životinje nevjerovatna bića.

Video nam govori priču o Darci, koja je nedavno zadobila teške opekotine na koži, nakon nesreće u njenom dvorištu. Nakon desetina operacija, uspjeli su da joj spase život. Još uvijek je nosila zavoje kada se nešto interesantno desilo u zoološkom vrtu jednog dana u Indianapolisu.

Kako se Darci približila staklu da bolje pogleda jednog orangutana Rockya, desilo se nešto nevjerovatno. Rocky je počeo pokazivati na njene ožiljke i zavoje nježno gledajući u Darci. Počeo je pomijerati ruku prema gore, želeći da zna šta je ispod zavoja. Komunicirao je sa Darci očima, te nikako nije prekidao kontakt očima.

Ovo je zaista dirljiv trenutak. Ljubaznost i znatiželja ove životinje je divna, naročito nakon svega što je Darci prošla. Rekla je, “Zaista mi je pokazao da saosjećanje ide dalje od ljudskih bića.”

Pogledajte i ovo