ZanimljivostiŽivot

Žena se rastala od čovjeka koji je rekao da se treba riješiti njihovog sina sa posebnim potrebama. 29 godina kasnije još uvijek slavi svoju odluku

Prije 29 godina žena u središnjoj Kini Zou Hongyan rodila je sina Ding Dinga. Ding se zamalo ugušio tokom poroda zbog komplikacija i rođen je sa cerebralnom paraliza.

Doktori su rekli Zou i njenom mužu da će Ding imati mnoge fizičke i psihičke nedostatke i da će ovisiti o njima čitav svoj život. Predložili su da ga se odreknu. Dingov otac se složio sa time, ali je Zou je to odbila i insistirala da zadrži svog sina.

ding1

Majka je uzela Dinga, rastala se od njegovog oca i radila je nekoliko poslova da bi imala dovoljno za sebe i svog sina. Povrh toga Zou je dala sebe u brigu za svog sina i gurala ga da bi uspio u svemu u čemu su ostali mislili da neće moći uspjeti.

“Nisam htjela da se srami svojih fizičkih problema,” rekla je Zou. “Zbog njegovog manjka sposobnosti u određenim područjima, bila sam jako stroga prema njemu kako bi sustigao ostale.”

ding2

U 2011. godini uprkos svim poteškoćama i preprekama diplomirao je sa Bachleor diplomom sa Pekinškog univerziteta, na fakultetu prirodnih nauka i inžinjeringa. Išao je na master studij na pravnom fakultetu. Nakon 2 godine postavio je sebi za cilj sljedeće: Upisati Harvard Unizverzitet u SAD-u.

ding3

Zahvaljujući podršci njegovog životnog “duhovnog mentora”, Ding je primljen na Harvard.

Bez sumnje je ponosan na sebe zbog svog dostignuća, ali svaki svoj uspjeh pripisuje svojoj majci.

Podjelite ovu nevjerovatnu priču.

Pogledajte i ovo