PopularnoVijestiŽivot

Žena je češljala kosu. Ono što je slučajno otkrila iza uha je izmaklo kontroli!

Kada je majka sedmero djece Angie Twiggs iz Fort Stewarda u SAD-u jednog dana češljala kosu, otkrila je malu oteklinu iza desnog uha. Bila je veličine badema i nije se smanjivala. Otišla je kod nekoliko doktora, ali svi su joj rekli da je čvor dobroćudan i da ne treba brinuti. Ali čvor je nastavio rasti i počeo je utjecati na njen svakodnevni život. Bilo ju je stid izaći van i stalno je skrivala svoje lice pod dugom kosom. Ubrzo je njen tumor narastao i bio je veličine narandže.
zena-tumor-lice-1

Nijedan doktor nije htio ukloniti tumor jer je bilo preopasno. Prilikom operacije bi moglo doći do oštećenja živaca zbog čega bi njeno lice ostalo paralizirano. Angie je pala u depresiju i njena patnja je postala nepodnošljiva.
zena-tumor-lice-2

A onda je odlučila da kontaktira emisiju “The Doctors”, koja pomaže ljudima sa raznim bolestima da plate skupe operacije. Voditelji su se pobrinuli da neprofitna organizacija pokrije nastale troškove i dobili su pomoć od specijalista dr Ryana Osborna i dr. Jasona Hamiltona.
zena-tumor-lice-3

Oni su se usudili da izvedu kompliciranu operaciju i uspjeli su da otklone tumor sa njenog lica. Unatoč velikom riziku, Angie se odlučila za operaciju. U šestosatnoj operaciji su doktori izrezali deformisano tkivo i vratili su njeno lice u prvobitan oblik. Angie se sada ponovo smiješi i prebrodila je svoju depresiju. Konačno može izaći vani, bez straha da je drugi ljudi čudno gledaju i ismijaju.
zena-tumor-lice-5

Ostaje da joj poželimo brz oporavak i još mnogo sretnih godina sa najmilijima!
zena-tumor-lice-4

Pogledajte i ovo