VideoŽivotinje

Zlostavljani pas je izgubio svaku nadu za bolji život, no pogledajte šta se desilo kada je udomljen

Pas Ben koji je prije bio zlostavljan pokaže nevjerovatnu promjenu izraza lica kada ode iz azila u topli dom pun ljubavi. Iako je u početku video jako tužan i teško ga je gledati, on nam pokazuje da pomoću ljubavi, čak i životinje koje su preživjele nevjerovatnu traumu mogu naučiti da ponovno vjeruju čovjeku.

Nakon što je Ben spašen iz kuće u Jones County, Mississippi, nije znao da će ikada ponovno dobiti priliku za dobar život. On je na početku sjedio potišten u boksu, gledao je samo svojim velikim tamnim i tužnim očima, jedva da je treptao, te je bio jako tužan i preplašen. Radnici su rekli da ako stavite ruku na njega možete da osjetite svaki pršljen, svako rebro i njegove kukove. Bio je u užasnom stanju i jedva je preživio.

Ipak oni su vjerovali da će on pronaći porodicu koja će ga neizmjerno voljeti i brinuti se o njemu. Prije nego što su odlučili da ga udome, on je bio kod radnika iz azila koji mu je pomagao da se oporavi emocionalno, mentalno i fizički.

Na kraju videa možete ga vidjeti kako leži u udobnoj dekici, u toplom domu sa radnikom koji ga mazi. Iako je ispred njega dug put, promjena njegovog pogleda dokazuje kako se on sada osjeća puno bolje.

Pogledajte i ovo