VideoVijestiŽivot

Nakon što ju je rat rastavio od muža, morala je biti samohrana majka, a četiri godine poslije je OVO dočekalo na aerodromu!

Prije pet godina, ovaj ludo zaljubljeni par, je ostavio svoje selo u Sudanu u kojem su živjeli. Sudan je država u kojoj već godinama postoje sukobi koje svakodnevno odnose živote i devastiraju mnoge gradove.

Dyan i njegova žena Alik su tražili način da pobjegnu od toga. Imali su svoje djece i pokušali potražiti svoju sreću u Americi. Nažalost, stvari nisu mogle ići kako su planirali…Dyan je prisilno odvojen od svoje porodice i stavljen na listu čekanja kako bi se ponovo ujedinili.

Država ih je kategorisala kao slobodne/nevjenčane ljude, te su morali sprovesti ovu proceduru. Alik i djeca su poslani u Texas gdje ih je dočekala porodica koja se nastavila brinuti o njima.

Teško joj je bilo zamisliti život bez Dyana. U međuvremenu on je u izbjeličkom kampu u Egiptu, čekao i očajnički se nadao da će se uskoro pridružiti svojoj porodici.

Alik je bila zadovoljna porodicom koja ju je ugostila u Americi. Konačno, nakon četiri godine telefonskih poziva, hrpe dokumentacije i molitvi, Dyan je stigao kući. Susret sa Alik je bio i više nego emotivan. Od sreće se čak srušio na pod.

Pogledajte i ovo