PopularnoZanimljivosti

Par je prolazio kroz tunel i ugledali su neobičnog čovjeka. Kad su vidjeli njegovo lice, nisu znali da li da vrište ili bježe!

Urbane legende postoje u svim dijelovima svijeta. Većina ih je o ukletim kućama i jezivim likovima koji se pojavljuju u ogledalu kada im ime izgovorite 3 puta. Iako one većinom nisu istinite, često su bazirane na istinitim događajima i ljudima.

U Pennsylvaniji, mnogi ljudi još uvijek pričaju o legendi “Charlieja bez lica”.

1920-ih godina, počele su kružiti priče o čudnom stvorenju koje se pojavljivalo uz ulicu i u mračnim tunelima. Mnogi su mislili da je riječ o đavolu radi zelene aure koja se oko njega priviđala, te čudnih zvukova koje je proizvodilo.

Oni koji su se uspjeli približiti dovoljno blizu su tvrdili kako nema lica ili da je puno rupa. Ova se legenda ubrzo proširila među vojnicima u 2. svjetskom ratu koji su pričali raznorazne legende i mitove kako bi im vrijeme brzo prošlo.

Ali ova legenda je imala dosta istine u sebi. Zeleni čovjek bez lica je imao ime: Raymond Robinson. On je rođen 1910. godine i sa samo 9 godina je imao jako tešku nezgodu koja ga je obilježila sa cijeli život. Kada je htio zaviriti u ptičje gnjezdo, okliznuo se i pao na električnu ogradu.

Doktori su mislili kako on neće preživjeti, ali je ipak uspio. Ali našalost to nije prošlo bez posljedica: ostao je bez oba oka, nosa, jednog uha i jedne ruke. Prema nekim pričama navodno mu je koža svijetlila zelenom bojom radi udara struje.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo