VideoZanimljivostiŽivot

Čovjekova radikalna ideja da kruzer pretvori u dom za beskućnike dobiva sve više pažnje

Velike, nove ideje su uvijek strašne. Da li će uspjeti, da li su izvodive, da li je sve vrijedno toga? Zamislite svijet bez struje, automobila, računara, pa čak i Facebooka. Za sve ovo bila je potrebna nova ideja, trud i san.

Ken Capron je došao na jednu novu ideju. Portland, grad koji se stalno širi, prolazi kroz nešto kroz što prolaze skoro sva mjesta koja se ubrzano šire, a to je povećanje kirije za stanove. Dok vlasti pokušavaju da dođu do rješenja, Ken je dobio ideju kojom može riješiti sve, ili barem tako on misli. On želi da kupi stari, napušteni kruzer, da ga popravi te napravi adekvatan smještaj za ljude kojima je to potrebno. Nije uopšte potrebno da se traži mjesto za gradnju, jer bi brod ostao trajno usidren.

Informisao je vlasti o toj ideji, a major grada je rekao da ne zna da li je to naluđa ideja za koju je do sada čuo ili je ipak najbrilijantnija. Ipak on kaže kako mu se sviđa to što Ken ima kreativan način da riješi jedan jako veliki problem koji ovaj grad ima.

Ovaj projekat bi koštao 5-100 miliona dolara i nazvan je “Luka nade”, a spasila bi živote hiljadama ljudi. Pogledajte video u prilogu kako bi saznali više o samoj ideji.

Pogledajte i ovo