Život

ČUDO ROĐENJA: Blizanke dijelile posteljicu, a rodile su se držeći se za ruke

Djevojčice Jenna i Jillian su “mono-mono” blizanke, a njihova majka je dva mjeseca ležala u bolnici prije poroda.

Curice su liječnike i roditelje iznenadile i na porodu

Sarah Thistlethwaite iz američkog Ohia rodila je identične blizanke, koje su osam mjeseci dijelile posteljicu i vodenjak.

Curice se nisu razdvojile ni tijekom porođaja.

blizanke-rodjenje-1

Djevojčice Jenna i Jillian su “mono-mono” blizanke, a njihova majka je dva mjeseca ležala u bolnici prije poroda. Liječnici su objasnili kako se takav tip trudnoće događa u jednom od 10.000 slučajeva, a ginekolog koji je vodio trudnoću Sarah kazao je da je u tom poslu 40 godina, a vidio je manje od deset takvih slučajeva.

blizanke-rodjenje-2Liječnici i roditelji curica oduševili su se na porodu. Blizanke su rođene carskim rezom, a na svijet su došle držeći se za ruku.

– Već su najbolje prijateljice. Ne mogu vjerovati da su se držale za ruke, to je pravo čudo – rekla je Sarah.

blizanke-rodjenje-4Dodala je kako su ona i suprug Bill bili oduševljeni što će dobiti blizanke, no bili su jako zabrinuti kada im je liječnik rekao da bi moglo doći do komplikacija.

Kako su objasnili stručnjaci, kod blizanaca koji rastu u istoj posteljici postoji opasnost od ispreplitanja pupčanih vrpci, a može se dogoditi da jedna beba prima više, a druga manje hrane, piše Daily Mail.

blizanke-rodjenje-3Srećom, Jenna i Jillian su zdrave, no ostat će u bolnici još neko vrijeme, jer su skupa na rođenju težile tek četiri kilograma.

Pogledajte i ovo