PopularnoVideoZanimljivosti

Depresivni tinejdžer je razmišljao o samoubistvu, a tada je čuo glas koji mu je promijenio život

Luke Keller je bio uspješan sportista, koji je vrijedno radio kako bi postigao svoj cilj da igra profesionalni američki fudbal. To je bio njegov stil života još od kako je bio mali dječak.

Kada je došao u srednju školu, njegove fizičke predispozicije su mu omogućavale lagan prodor u profesionalne vode. Međutim, nakon što je došlo do par uvezanih povreda, sve se promijenilo.

Ovaj fudbaler je morao proći kroz 3 operacije kako bi se njegov slomljeni zglob mogao oporaviti, te još 3 dodatne operacije radi slomljenog ručnog zgloba. Jedna od ovih operacija je dovela do infekcije i teškog oblika sepse koja mu je skoro okončala život.

Doktori su mu dali 40% šansi da preživi. Iako je uspio da se izbori sa tim procentom, bilo je jasno da neće moći igrati američki fudbal. Ovo ga je gurnulo u duboku depresiju dok je gledao svoje timske kolege koje su se spremale za početak sezone.

Prije početka svoje posljednje školske godine, rekao je roditeljima kako će se prestati baviti američkim fudbalom. Depresija je postala najveći dio njegovog života i tada je počeo razmišljati o samoubistvu. Jednog dana je otišao da pomogne svojoj majci i tada je čuo nešto što mu je potpno okrenulo život.

Pogledajte ovaj video i saznajte ostatak njegove priče:

Pogledajte i ovo