VideoVijestiŽivot

Dječak osjetio veliku bol dok je jeo hamburger, a onda je rendgen pokazao ono čega se majka najviše plašila

Roditelji uvijek upozoravaju djecu da se trebaju toplo oblačiti kada je napolju vrijeme promjenljivo, da zaštite kožu ukoliko su temperature visoke, kao i da se ne igraju blizu plamena vatre. No, rijetko kome pada na pamet da se treba biti na oprezu i u blizini roštilja.

Za porodicu Nadie Fiore to je bio sasvim običan i sunčan dan kojeg je odlučila provesti u prirodi sa porodicom. Svi su uživali u burgerima koji su se pravili na roštilju.

Nadien sin je jedva čekao da burgeri budu gotovi i da prvi zgrabi jedan. Kada je zagrizao prvi zalogaj, napravio je bolnu facijalnu ekspresiju. Dječak je rekao da je osjetio da ga je u grlu nešto probolo poput igle. Kada su otišli u bolnicu, rendgenski snimak je pokazao da su se dječakova predviđanja obistinila i da je u pitanju bila igla koja je završila na roštilju sa opreme kojim se roštilj pravio.

Dječak se morao podvrgnuti operativnom zahtjevu kako bi se igla otklonila iz grla. Dobre vijesti su da je operacija prošla uspješno, a loše vijesti su da je dječak obolio od infekcije koju je u grlu uzrokovala igla.

Ovaj događaj je važno upozorenje za one koji se često nalaze u situacijama da roštiljaju, posebno kada su i djeca u njihovom društvu.

Pogledajte i ovo